Premier League: Liverpool 2-2 Arsenal, Manchester City gynnas mest

Den 9 april, den 30:e omgången av Premier League, Liverpool 2-2 Arsenal på Anfield. I första halvlek gjorde Martinelli, klädd ifotbollströjor Arsenalnr 11, det första målet, sedan gjorde Jesus det andra. Salah, klädd ifotbollströjor Liverpool, men i dålig form gjorde fortfarande ett mål. Firmino kom av bänken och gjorde nyckelmålet. Den största mottagaren av denna lottning är Manchester City, eftersom deras skillnad mot Arsenal har minskat till 6 poäng.

8:e minuten gick Ødegaard direkt till Martinelli, Van Dijk gjorde ett rensningsfel, sedan gjorde Martinelli mål från en liten vinkel, Arsenal 1:0! 28:e minuten, Martinelli gjorde ett inlägg från vänster, Jesus gjorde mål med en nick framför mål, Arsenal 2:0! 41:a minuten passade Jota bollen till Henderson i en omvänd triangel, med sin assist tryckte Salah och gjorde mål, Liverpool 1:2! I andra halvlek kan vi se Artetas inre rädsla och Liverpooltränaren Klopps lugn. När Arsenal stramade till försvaret för att behålla målledningen anföll Liverpool mer aggressivt. 51:a minuten, Jota fälldes i straffområdet, Liverpool fick en straff, men Salah missade den; 87:e minuten, Arnold svepte in framför mål, Firmino nickade från nära håll, Liverpool 2:2! Liverpool verkade missnöjda med målen, deras offensiv pågår fortfarande, Arsenals målvakt Ramsdale har upprepade gånger gjort lysande räddningar, han var den största bidragsgivaren till "Gunners".

Sedan den 2 september 2012 har Arsenal inte slagit Liverpool borta i Premier League. Liverpool, sedan 7-0-segern över Manchester United, utan vinst på 5 matcher i rad. Det här är Liverpools chans att komma i topp 4, medan Arsenal desperat vill ha de tre poängen. För Arsenal kommer de kommande 3 matcherna mot Manchester City, Chelsea och Newcastle att bli deras stora utmaning, speciellt den mot Manchester City den 26 april, som kommer att avgöra titeln som Premier League-mästare. Fans som bärbilliga fotbollströja Arsenalkan inte låta bli att oroa sig.