Premier League: Newcastle 6:1 Tottenham, en härdsmälta för Tottenham

Den 23 april, i den 32:a omgången av Premier League, förlorade Tottenham Hotspur 1:6 borta mot Newcastle United. På 21 minuter gjorde Newcastle 5 mål i rad. I andra halvlek gjorde Kane 1 mål för Tottenham. För fans som bärfotbollströjor Tottenham Hotspurbetyder det att Tottenham inte kommer att ha någon chans att komma in i topp fyra den här säsongen.

I den första minuten fick Joelinton, som var klädd i enfotbollströjor Newcastle United, bollen från vänster och skar in och sköt men räddades av Lloris, sedan följde Murphy upp och gjorde mål, Newcastle 1:0! 6:e minuten skickade Schall ett långt pass från mittfältaren, Joelinton följde upp i straffområdet, passerade enkelt målvakten, och gjorde mål genom att trycka på det tomma målet, Newcastle 2-0! 9:e minuten klipptes Tottenhams backpassning av, Murphy fick bollen och gjorde en underbar världsvåg, Newcastle 3-0! 19:e minuten skickade Willock en långpassning från backplanen. Isaac följde upp, efter att ha skakat för att ha en bra vinkel gjorde han enkelt mål med ett lågt skott, Newcastle 4-0! 21:a minuten passade Longstaff från höger, Isaac gjorde mål med ett lågt skott från straffområdet, Newcastle 5-0! Tottenhams målvakt Lloris byttes då ut. 49:e minuten fick Kane en genomgång från vänster sida av främre planen och bröt sig in i straffområdet med en liten vinkelmålspark och gjorde det enda målet för Tottenham. 67:e minuten, Trippier passade bollen från höger, Almiron träffade målet, kaos i straffområdet, Wilson bröt sig igenom inringningen och gjorde ett tomt mål, Newcastle 6-1 Tottenham!

Tottenham led sitt värsta Premier League-nederlag på 10 år, medan Newcastle vann sin största Premier League-seger på 12 år. Newcastle är på väg att bli det första icke-BIG6-laget att vinna Champions League-kval efter Leicester City 2016. Deras uppgång bygger på den korrekta strategin. Inte bara värvningar storstjärna som Isaac, utan de syftade oftare till att förstärka lagets taktiska brister på ett kostnadseffektivt sätt.