UEFA Champions League: AC Milan återvände till topp 4 efter 16 år

Senast AC Milan-laget gick vidare till Champions League-semifinalerna var fortfarande under säsongen 2006 till 2007. De vann äntligen den sjunde Champions League-trofén i säsongens historia. Deras fans som barbilliga fotbollströja AC Milankommer aldrig att glömma det året.

Den 18 april spelade 1/4-finalerna i Champions League säsongen 2022 till 2023 en tävling. I en "Serie Dabei" delade AC Milan-laget Neapel 1 till 1 borta och eliminerade därmed motståndaren för att gå vidare till semifinal med en totalpoäng på 2-1 i två omgångar.

Den här duellen är full av dramatik. Milans anfallare Giloo blev "huvudpersonen" i första halvlek. Han bötfällde först straffen, och gjorde sedan ett mål med ett sportspel för att "göra upp". I den andra halvleken av matchen attackerade Neapel, som hade totalt två mål bakom, men straffsparken i den 82:a minuten av Kwarashlia räddades tappert av Milan-målvakten Mii Nyon. Under sådana omständigheter, även om Neapellagets främste målskytt Osmane gjorde ett mål på stopptid, gjorde han ändå totalt 1-2 matcher.